söndag 2 januari 2011

Wine Intelligence - NSA Calling?

Det är kul med statistik. Bloggtjänsten Blogger ger statistik bland annat varifrån olika besökare kommer. Besökare? Jo, ni är snart - Fanfar! - nio till antalet. Totalt alltså, inget annat! (Här kan vi alltså med rätta säga "Ingen nämnd, ingen glömd")

Att namnge en blogg är inte så lätt. Allt annat än lätt faktiskt. Varje gång du hittar ett bra namn så visar det ju sig vid närmre eftertanke inte vara så bra. Alls. När du mycket nöjd kommer på ett namn du kan leva med som inte är upptaget, som FiniVini t.ex., inser du ju rätt snart att risken för att bli förpassad till bloggvärldens skuggor är stor (nåja, det är den nog hursomhelst).

Att döpa en blogg till Terroiristen i dessa tider, när inte bara TCA är ett stort hot, kan ha sina nackdelar. We know. Fast VinoTinto, som borde vara än värre, var ju å andra sidan redan upptaget. Hur det står till med "Boxvin" ids jag inte ens kolla. Någon måtta får det ändå vara.

Idag fick bloggen sin första utlandsbesökare. Fort Meade i Virginia har många datorer och en schysst bandbredd. Jag vet inte hur många där som är vinintresserade och kan svenska? Nåja, det här med Wine Intelligence kan bli en stor grej, det är vi säkra på.

Ps: Apropå det. Är det någon som vet vad Jack Bauer tycker om att dricka? Gevalia? Eller kanske en riktigt tung ekkanon, med taggtrådstaninner och noshörningar och allt, kan duga?

2 kommentarer:

  1. Då är det väl tio nu då. Du är härmed bokmärkt...

    SvaraRadera
  2. Hehe, terroiristen var ett bra namn! Kan tänka mig att det sitter någon därborta i Fort Meade och tycker att zerroristena bara har blivit sämre och sämre på att stava... :-)

    Själv gjorde jag något liknande för några år sedan:

    http://redscreamandriesling.blogspot.com/2009/09/skrivarkurs.html

    SvaraRadera