tisdag 5 juli 2011

Llavors


Man kan ju inte låta bli att fundera över hur tongångarna gick när etiketten till vinet skulle designas. Jag vet inte jag, gränsen är såklart hårfin mellan genialitet (jag tror säkert att många köper denna flaska som sticker ut om den hittas i butik) och idioti (allvarligt talat, finns det inte en liten risk att innehållet är det minst intressanta här? Vore det inte bland alla tusen tecken på sin plats att till exempel skriva ut VILKEN ÅRGÅNG det är frågan om?).

Nåja. Semestertider. Lugn och fin nu.

För det ska sägas. Innehållet är mycket bättre än krimskramset som flaskan är draperad i. Doften med de eteriska dragen, örtigheten och munkänslan får oss faktiskt närmst att tänka på Alain Chabanons Campredon (Hoppla! För den som undrar är det ett överbetyg om något).

Vinet är en fyrvägskorsning, Samsó (Carignan), Merlot, Cabernet Franc och Syrah. Samsó- och syrah- komponenterna håller de övriga druvorna i schack. Som helhet ett lyckat vin. Gott som det är till utekväll och mygg i all sin klunkvänlighet. Funkar säkert utmärkt till grillövningar och fläskkött.

Producentens hemsida upplyser om att detta (sannolikt) är årgång 2009.

Synd bara på etiketten. Den skrämmer säkert bort många som gillar vin före etiketter.

149 spänn i BS.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar